Graniet

Dit is de hardste, duurzaamste, maar doorgaans ook de duurste natuursteensoort. Graniet is een ‘stollingsgesteente’, afkomstig van gestold magma uit vulkanen. Bij deze steen doen er zich bijna nooit problemen voor, dit omdat de steen niet of weinig poreus is en daardoor niet aangetast kan worden door zuren of andere chemische elementen. Deze steen wordt vaak toegepast in vloeren, aanrechtblad, vensterbank of gevelbekleding.

Graniet wordt over het algemeen hoogglans gepolijst geleverd. Als er slijtage, doffe plekken of looppaden in de vloer komen  kan dit opnieuw gepolijst worden om weer een mooie hoogglans te krijgen. De steen kan ook geschuurd worden, maar dit is een kostbaar en tijdrovend proces.

Er zijn diverse andere behandelingen mogelijk zoals; antislip maken, stralen, branden en impregneren.

Zelf kunt u de granieten vloer onderhouden door wekelijks te dweilen met een goede edelzeep, bv. P324 van Moeller Stone Care, in lauwwarm water. De sterk belopen delen kunt u regelmatig behandelen met P323 Slijtvaste zijdeglans van Moeller Stone Care . Na verloop van tijd kan er een vettige laag ontstaan door de zeepopbouw, daarom is het verstandig om de vloer periodiek te schrobben met een neutrale reiniger, bv. R155 van Moeller Stone Care.

Graniet Multicolor red
Graniet Multicolor red