Granito

Granito wordt in de volksmond ook Terrazzo genoemd. Het is een vorm van een vloerafwerking. Dit bestaat uit marmersteentjes en/of steentjes van ander natuursteensoorten, in diverse maten. Deze steentjes worden in, al dan niet gekleurd, cement gedrukt en na droging afgeschuurd en gepolijst. Het wordt naast vloeren ook gebruikt voor aanrechtbladen.

Het is uitermate stoot- en krasvast, maar het blijft enigszins poreus waardoor het minder bestand is tegen zuren. Het is daarom aan te raden om een beschermlaag aan te brengen, impregneren. De impregneer trekt in de toplaag, waardoor het intrekken van vuil, vocht en vetten vertraagd wordt.

Granito is veel toegepast in huizen uit de jaren 30. De vloeren komen vaak onder andere vloerbedekking vandaan en vertonen beschadigingen of scheuren. Deze kunnen goed gerepareerd worden met nieuwe steentjes en cement in de juiste kleur. Scheuren kunnen ook gerepareerd worden, maar blijven vaak wel als “litteken” zichtbaar. Regelmatig moet eerst de oude lijmlaag van de vloer

Zelf kunt u het granito onderhouden door dit wekelijks te dweilen met een goede edelzeep P324 van Moeller Stone Care in lauwwarm water. De zeepopbouw kan na verloop van tijd een vettige laag geven, daarom is het verstandig om de vloer periodiek te dweilen met een neutrale reiniger bv. R155 van Moeller stone care.

Onder de lijmlaag ligt een prachtige granito vloer. De lijmlaag wordt hier weg geschuurd.
Onder de lijmlaag ligt een prachtige granito vloer. De lijmlaag wordt hier weg geschuurd.
Zo komt de vloer onder de lijmlaag vandaan en het is een prachtige vloer
Zo komt de vloer onder de lijmlaag vandaan en het is een prachtige vloer
Renovatie granitovloer
De scheur in de granito vloer wordt eerst schoongemaakt om deze hierna goed te kunnen repareren
Granito Natuursteenrenovatie
Granito