Natuursteenonderhoud

Natuursteenonderhoud

In de loop van de tijd gaat natuursteen slijtage vertonen en is onderhoud nodig.

Enkele voorbeelden van wanneer een vloer onderhoud nodig heeft:

  • lichte krassen, looppaden of doffe plekken in de vloer.
  • de impregneer of coating is 5 tot 10 jaar houdbaar, afhankelijk van het gebruik en onderhoud van de vloer.
  • Het natuursteen buitenterras is door weersinvloeden vervuild en verweerd.

Met verschillende onderhoud behandelingen kunnen wij het natuursteen opknappen. Het kan weer jaren mee!

Als u hierna het natuursteen met de juiste middelen onderhoud en de vloer dagelijks zand- en vuilvrij houdt zal de slijtage vertraagd worden. Toch is eens per 5 à 10 jaar professioneel natuursteenonderhoud nodig.

Wanneer een onderhoud behandeling niet volstaat is een renovatie behandeling nodig.

Natuursteen in badkamer

Dieptereinigen

Het natuursteen wordt op professionele wijze  tot diep in de poriën gereinigd. Hierdoor verdwijnen alle vervuiling, cementsluier, oude zeeplagen etc.

Afhankelijk van de slijtage en uw wensen kan een vervolgbehandeling uitgevoerd worden. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden zoals verder is te lezen op deze pagina.

Polijsten

Bij licht versleten oppervlakken kan door middel van polijsten de toplaag weer in glans hersteld worden. Deze behandeling is alleen mogelijk bij nieuwe of licht versleten kalkhoudende marmersoorten.

Micropolijsten

Micropolijsten is nodig bij een licht versleten vloer, als er bv. looppaden en doffe plekken zichtbaar zijn.

Wij gebruiken hiervoor diamantpads met verschillende korrelgroottes. Op die manier krijgt het natuursteen de door u gewenste egale glans.

Kristalliseren

Hiermee wordt de toplaag van het marmer een beetje verdicht waardoor er een verharde toplaag met een mooie glans ontstaat. Deze behandeling is alleen mogelijk bij nieuwe of licht versleten kalkhoudende marmersoorten.

Impregneren

Door het impregneren worden de poriën en toplaag opgevuld. De uitstraling van uw natuursteen veranderd hiermee niet. Het intrekken van vuil, vocht, olie en vetten wordt hiermee sterk vertraagd. Tegen zuren (zoals wijn, jus d’orange, antikalk middel) en chemicaliën is kalkhoudende natuursteen helaas niet te beschermen. Na het impregneren is uw vloer makkelijk schoon te houden.

Donkere natuursteensoorten kunnen kleurverdiepend geïmpregneerd worden, hiermee krijgt het natuursteen weer zijn diepe, donkere uitstraling.

Deconserveren en coaten

Op professionele wijze wordt een eerder aangebrachte coating van de vloer verwijderd (deconserveren).


Om de vloer hierna weer goed te beschermen wordt een nieuwe coating op de vloer aangebracht. De werking hiervan is gelijk aan impregneren, maar een coating heeft veelal een kleurverdiepende werking. Deze behandeling wordt vooral toegepast op de “ruwe” steensoorten zoals leisteen, kwartsiet en gebrand graniet.

Met kristalliseren wordt de toplaag van het marmer enigszins verdicht waardoor er een verharde toplaag met een mooie glans ontstaat. Deze behandeling is alleen mogelijk bij nieuwe of licht versleten kalkhoudende marmersoorten.

Kristalliseren

Kleurverdiepend impregneren

Kleurverdiepend impregneren

Buitenterras reinigen

Dieptereiniging