• Mobiel: 06 145 689 85
  • E-mail: info@renomarmer.nl

Natuursteenonderhoud

Natuursteenonderhoud

In de loop van de tijd gaat natuursteen slijtage vertonen en is onderhoud nodig.

  • Er komen lichte krassen, looppaden of doffe plekken in de vloer.
  • De impregneer of coating is, afhankelijk van het gebruik en onderhoud van de vloer, 5 tot 10 jaar houdbaar en moet opnieuw aangebracht worden.
  • Het natuursteen buitenterras is door weersinvloeden vervuild.

Met verschillende onderhoud behandelingen kunnen wij het natuursteen opknappen. Het kan weer jaren mee!

Als u hierna het natuursteen zelf met de juiste middelen wekelijks onderhoud, de vloer dagelijks zand- en vuilvrij houdt zal de slijtage vertraagd worden. Toch is eens per 5 à 10 jaar professioneel natuursteenonderhoud nodig.

Het is afhankelijk van het gebruik van de vloer, de soort natuursteen en uw wensen welke behandeling nodig is. Wanneer een onderhoud behandeling niet voldoende is kan een renovatie behandeling nodig zijn.

Sfeerfoto. Natuursteen in badkamer

Dieptereinigen

Het natuursteen wordt tot diep in de poriën professioneel gereinigd. Hierdoor verdwijnt alle vervuiling, cementsluier, oude zeeplagen etc.

Een vervolg behandeling is hierna nodig. Afhankelijk van de slijtage en uw wensen zijn hier diverse mogelijkheden voor.

Polijsten

Bij licht versleten oppervlakken kan door middel van polijsten de toplaag weer in glans hersteld worden. Deze behandeling is alleen mogelijk bij nieuwe of licht versleten kalkhoudende marmersoorten.

Micropolijsten

Dit is nodig bij een iets meer versleten vloer, waar bv. looppaden zichtbaar zijn. Mogelijke etsplekken worden verwijderd. De toplaag wordt licht open geschuurd en in verschillende fases wordt de toplaag weer verdicht en ontstaat er een egale glans.

Kristalliseren

Hiermee wordt de toplaag van het marmer een beetje verdicht waardoor er een verharde toplaag met een mooie glans ontstaat. Deze behandeling is alleen mogelijk bij nieuwe of licht versleten kalkhoudende marmersoorten.

Impregneren

De poriën en de toplaag worden opgevuld met een impregneermiddel. De uitstraling van uw natuursteen veranderd hiermee niet. Het intrekken van vuil, vocht, olie en vetten wordt hiermee vertraagd. Tegen zuren (zoals wijn, jus d’orange, antikalk middel) en chemicaliën is kalkhoudende natuursteen helaas niet te beschermen.

Donkere natuursteensoorten kunnen kleurverdiepend geïmpregneerd worden, hiermee krijgt het natuursteen weer zijn diepe, donkere uitstraling.

Deconserveren en coaten

Op professionele wijze wordt een eerder aangebrachte coating van de vloer verwijderd.


Om de vloer hierna weer goed te beschermen wordt een nieuwe coating op de vloer aangebracht. De werking hiervan is gelijk aan impregneren, maar een coating heeft veelal een kleurverdiepende werking. Deze behandeling wordt vooral toegepast op de “ruwe” steensoorten zoals leisteen, kwartsiet en gebrand graniet.

Met kristalliseren wordt de toplaag van het marmer enigszins verdicht waardoor er een verharde toplaag met een mooie glans ontstaat. Deze behandeling is alleen mogelijk bij nieuwe of licht versleten kalkhoudende marmersoorten.

Kristalliseren

Kleurverdiepend impregneren. In de voorgrond de vloer voor het impregneren. Verder ziet u hoe mooi en donker de vloer wordt.

Kleurverdiepend impregneren

Geïmpregneerde marmeren vloer. Zoals u ziet blijft het vocht op de vloer liggen. Hierdoor is het snel te verwijderen voor het in de vloer trekt.

Impregneren

Vloeistof blijft op de vloer liggen, zo kan het makkelijk verwijderd worden.