Natuursteenrenovatie

Hieronder verstaat RenoMarmer het grondig opknappen van natuursteen o.a. schuren, repareren, tegels vervangen, voegen herstellen etc.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

  • De hoogte verschillen tussen de tegels onderling verwijderen.
  • Een zwaar versleten toplaag herstellen tot een egale uitstraling.
  • Doffe plekken en looppaden verwijderen.
  • Vervuilde, verdwenen en/of kapotte voegen herstellen.
  • Gebroken of gescheurde tegels repareren of vervangen.

Authentiek natuursteen.
Ligt er in uw woning of bedrijfspand een eeuwenoude marmeren vloer? Of komt u tijdens de verbouwing een oude marmeren of granito vloer tegen onder de andere vloerbedekking?
Deze vloeren geven het huis juist de stijl en uitstraling die het nodig heeft. Het is dan zeker de moeite waard om deze vloer door RenoMarmer te laten renoveren. Bij de behandeling van dit soort vloeren wordt het authentieke karakter van de vloer in zijn waarde gelaten.

Voor andere mogelijke behandelingen kunt u kijken bij natuursteenonderhoud

Schuren

Bij het schuren wordt een dun laagje van de vloer geslepen. Hierdoor verdwijnen alle krassen, oneffenheden, looppaden en andere beschadigingen. De voegen worden weer helemaal schoon. Omdat het schuren met water wordt uitgevoerd, is deze behandeling stofarm.

Gewenste glans

Na het schuren bepalen wij gezamenlijk de gewenste glansgraad:

Polijsten tot gezoet niveau:  de vloer wordt gepolijst tot een egale matte uitstraling.

Polijsten tot fijngezoet niveau:  de vloer wordt gepolijst tot een egale zijdeglans.

Polijsten tot hoogglans: de vloer wordt gepolijst tot een egale hoogglans.

Voegen herstellen of vervangen en andere reparaties

Voegen herstellen en/of vervangen: als de voegen kapot, te zwaar vervuild of versleten zijn kunnen deze stofarm uitgezaagd worden. Hierna voegen wij de vloer opnieuw in met een nader te bepalen kleur.

Repareren/Renoveren: gaten, scheuren en andere kleine beschadigingen kunnen wij repareren. Deze worden in de juiste kleur en nagenoeg onzichtbaar opgevuld met 2-componenten steen lijm.

Tegels vervangen: zijn de tegels zo zwaar beschadigd dat deze niet meer te repareren zijn? Wij kunnen deze tegels vervangen. Als u de tegels hiervoor niet meer heeft dan kan RenoMarmer deze voor u regelen.

Anticato

met deze behandeling wordt een versleten anticato vloer weer in zijn oorspronkelijke anticato staat hersteld. Het authentieke karakter van de vloer wordt hierbij in ere gehouden.

De vloer wordt geschuurd met diamant schuurschijven onder de machine en water.

Hardsteen aanrechtblad gerenoveerd

Gepolijste marmeren vloer